En hel side med risengrød? Hvad skal det nu til for?
Ser du, jeg laver risengrød på en helt anden måde. Den er sundere.
Hver gang jeg fortæller om den sunde risengrød, så må jeg også forklare opskriften.
Det er en populær opskrift fordi den er sund og ikke brænder på. Derfor ville jeg lave en hjemmeside hvor venner og bekendte altid kan finde opskriften.
Og måske kan andre også få glæde af den.
Det startede med risengrød, men der er også andre populære sunde opskrifter fra mit køkken.
Lidt om mig
Mit navn er Erik Back. En kompleks størrelse der til dagligt er skribent og ekspert i blogging. Men jeg er også en entusiastisk amatørkok.
I 2016 arbejdede jeg som kokkeassistent på Bådcafé i Aarhus
Tidligere har jeg assisteret i køkkenet på restaurant Varna og Café Skovbrynet
Jeg holder af god kvalitet. Det giver den største oplevelse og mest velvære.
Fedt kan være sundt
Min mission i køkkenet er at lave mad der er sund for både krop og sind. Traditionel sund mad er kedelig. Men det behøver den ikke at være.
Det virker som om at sunde opskrifter kun har fokus på fedt og kød. Der må gerne være fedt og kød i sunde opskrifter. Der må bare ikke være for meget af det.
Hvis du får for meget af een bestemt fødevare, så bliver din kost ensidig og du bliver syg.
Fx er det en trend at blive veganer. Der er mange lækre veganske opskrifter, men de fleste veganere oplever mangel på B12 vitamin efter 5-7 år. B12 findes i protein fra kød og lagres i kroppen i op til 7 år.
Mangel på protein kan give søvnforstyrrelser, nerveproblemer, hukommelsessvigt, svækket immunforsvar, tendens til stress, tør hud, svækket syn – og jeg kunne blive ved.
Maden skal være en nydelse
Jeg prøver at finde ud af hvad det er der gør maden en nydelse. Derefter gør jeg den sundere og bevarer den gode oplevelse.
Tag risengrøden. Jeg har ikke lavet en fedtfattig risengrød. Fedtfattig ikke nødvendigvis sundt. Jeg har lavet grøden sundere ved at bruge andre og bedre ingredienser. På den måde har jeg lavet en grød det er bedre for fordøjelsen – især tyktarmen.
Risengrøden brænder ikke på. Den er lettere at lave. Det giver hjernen mindre at tænke på. Mindre stress i køkkenet. Det er særligt sundt for familier med børn. I stedet for at røre i grøden, kan jeg bygge LEGO med drengene.
Det er et gennemgående princip i alle mine sunde opskrifter. De er lidt sundere og højere kvalitet… uden at gå på kompromis med den gode oplevelse.