Dagen før nytårsaften. Jeg er ved at forberede de sidste indkøb før den festlige aften. Der er to ting jeg først vil købe i sidste øjeblik. Bøffer og kransekage.
Jeg planlægger besøget hos slagter og bager. Jeg vakler lidt mellem at købe mine bøffer hos Slagterriget eller hos Theilgaard.
Bøfferne skal være rå
Mit valg ender på Slagterriget. Kvaliteten er altid i top og de gør alt for at opfylde kundens behov.
Desuden kan jeg lide den rå og autentiske stil i butikken ved Skt. Pauls Kirke. Man kan se slagteriet gennem døren til baglokalet. Nogle gange er den blokeret af en af ejerne. Han står med tatoveringer op ad armene og blod på forklædet. Han holder skarpt øje med at det kun er det bedste kød der ryger over disken.
Theilgaard har en flot butik og venlig service. De to slagterbutikker kan ikke sammenlignes. Det har helt forskellig stil. Jeg kan lide begge steder, men i år køber jeg vores bøffer hos Slagterriget. Der er lidt mere mand og huleboer over stedet. Det passer godt til en god bøf.
Kransekagen dropper jeg
Hvor skulle jeg købe kransekagen? Jeg har ikke prøvet Lagkagehuset og Schweizerbageriet skuffer aldrig. Der er selvfølgelig også Emmerys.
Det er nytårsaften, så kransekagen skal smage godt. Det får man også lov til at betale for.
Vil jeg det?
Hvordan laver man egentlig kransekage? Jeg lavede lidt research. Det er åndsvagt let at lave sin egen kransekage – og billigere.
Hvis jeg skulle købe billigere kransekage skulle jeg købe sukkerstængerne i Føtex. Nej tak.
Opskriften på hjemmelavet kransekage
Her er opskriften. Den er så simpel at det næsten er til at græde over.
Ingredienser
- 500 g marcipan – gerne 75 % mandler
- 100 g mandler
- 100 g sukker
- 50 g æggehvide
Blend mandler og sukker til mandlerne er hakket fint. Tilsæt æggehvide og blend i to minutter mere. Nu har du en tyk grød hvor sukkeret er opløst i æggehviden.
Ælt det hele sammen med marcipan.
Læg dejen i en plasticpose og læg den i køleskabet en time.
Rul dejen ud i pølser og form dine kransekagestykker.
Brug helst marcipan med 75 % mandler.
Bag stykkerne i almindelig ovn ved 210 grader i cirka 10 minutter. Tjek om kagerne er gyldne og pas på at bunden ikke brænder på. Der må ikke være for meget undervarme. Beskyt evt. kagerne ved at bruge to bageplader. Vend pladen hvis ovnen ikke varmer jævnt.
Glasur
Når kagerne er bagte og kølet af, kan du pynte dem med glasur.
- 20 g pasteuriseret æggehvide
- 50 g flormelis
Rør glasuren sammen. Den skal være tyk. Hæld den i en plasticpose og klip et hjørne af. Klem glasuren ud på kagerne.
Godt Nytår – eller hvad du nu skal bruge kransekagen til 😉
Skriv et svar