• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Risengrød

– og andre populære opskrifter

  • Start her
  • Om

Æblemarmelade med kanel

Af erikback Leave a Comment

æblemarmelade med kanelDet er æblesæson. Jeg har været ude i min fars have for at plukke æbler. Det blev til cirka 25 kg. Så er det jo oplagt at lave en omgang æblemarmelade med kanel.

Æblerne var helt fantastiske til formålet. Jeg blandede tre sorter (jeg har ingen anelse om hvad de hedder). Den ene sort er nogle grønne madæbler. De kan nemt holde sig helt til Jul, så dem har jeg taget ekstra mange af.

Madæbler er svære at finde i butikkerne. Og når de endelig findes på hylden så koster de kassen for bare fire styk. Madæblerne smager godt i marmelade, karryretter og kager.

kasse med æblerOpskrift på æblemarmelade med kanel

Selvom du ikke har en æbleplantage i baghaven, så kan du nemt lave denne marmelade. Du kan sagtens bruge æblerne fra supermarkedet.

Vælg gerne økologiske råvarer.

Ingredienser

  • 1 kg æbler, skrællet og udkernet
  • 500 g rørsukker
  • 1 stang vanille
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk geleringspulver (Melatin)
  • 1 tsk atamon

Fremgangsmåde

Skær æblerne i meget små stykker. Alternativt kan du bruge en blender til opgaven. Bare sørg for at du ikke laver puré ud af æblerne. Der skal helst være nogle små æblestykker i marmeladen. Hvis æblerne sidder fast i blenderen, så tilsæt lidt vand.

Smid æblerne i en gryde og lad dem koge i 15 minutter.

Mens marmelade koger kan du klargøre de glas marmeladen skal hældes på. Jeg skyller altid glassene i kogende vand. Hæld først en halv tsk atamon i bunden af glasset. Husk at skolde lågene også.

Tag æblerne fra varmen og lad temperaturen falde lidt. Bland Melatin med 2 spsk. sukker og tilsæt det æblerne mens du rører godt.

Tilsæt atamon. Må ikke tilsættes mens æblerne koger da virkningen aftager ved 100 grader.

Hæld marmeladen på glas og sæt låg på med det samme. Du kan lade dem køle af på køkkenbordet. Marmeladen skal stå mørkt og gerne lidt køligt. Jeg sætter den altid i køleskabet, men hvis det kniber med pladsen kan du fx sætte glassene i kælderen eller garagen.

Jeg kan anbefale at spise marmeladen på en friskbagt gulerodsbolle.

Filed Under: Opskrift

Reader Interactions

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Copyright © 2022 · Erik Back